In Memoriam Jopie Pol-Hofstee

In Memoriam Jopie Pol-Hofstee

Geplaatst op 22-10-2018  -  Categorie: Algemeen

Op 10 oktober 2018 is Jopie Pol-Hofstee overleden. Zij is 93 jaar geworden.

jopie-pol

Haar fysieke en mentale gesteldheid werd langzaam minder. Zoals ze aan het eind zelf zei: 

“Het was mooi.
Ik heb het fijn gehad.
Ik geloof dat ik mijn ogen dicht doe. 
Jongens, het is eenmaal zo, klaar. 
En dan ben ik heel tevreden. Ajuu.”

Jopie is ruim 40 jaar actief lid geweest van onze club Teco. Ze bracht veel tijd door op of langs de tennisbaan. Tot haar 83e (!) was ze op de baan te vinden met haar kenmerkende strakke linkshandige service. Daarnaast was ze enthousiast lid van de jeugdcommissie en één van de organisatoren van het Pollepeltoernooi. Als toeschouwer volgde Jopie ieder toernooi, soms zelfs met een breiwerkje en een gezellig dropje! 
Ze was trouw supporter van haar zoon Reinier en regelmatig aanwezig bij zijn wedstrijden. Kritisch meekijkend en altijd met aandacht voor de tegenstander: "Leuk gespeeld van beide zijden!" 

In welke situatie dan ook: Jopie was altijd positief naar anderen, ook naar zichzelf. Een tegenslag ombuigen naar kansen of acceptatie, hier was ze goed in. Schouders eronder en weer doorgaan: niet blijven hangen, maar vooruitkijken! Met deze instelling is Jopie voor veel mensen een groot voorbeeld.

Haar man Wil Pol was de bedenker van 'Tecolientje', een stripfiguur die avonturen beleefde bij onze tennisclub. Bij iedere uitgave van de Tecourant was iedereen benieuwd wie er nu weer op de hak genomen werd. Ondanks dat Jopie zelf ook aan de beurt kwam in deze strips, droeg ze 'Tecolientje' altijd met trots uit. Op 13 april 2018 was ze nog aanwezig bij het 12,5 jarig jubileum van de Tecolientjes. Als oudste Oud-Tecolientjes lid woonde ze de feestelijkheden bij en genoot van het tennisspel van de Tecolientjes. 

Teco gaat een icoon missen! Het gemis voor haar kinderen en kleinkinderen is echter veel groter. We wensen hen heel veel sterkte met dit grote verlies!

 


ONZE SPONSOREN

TECO TENNIS

Zwarte Wegje 9

5062 AN Oisterwijk

013 528 2451

contact -->

ZOEKEN

FACEBOOK

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.